Menu Sluiten

Beste Sükkewottels,

Tja, en dan is het ineens werkelijkheid, Prinses Carnaval van de Sükkewottels.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” zullen we maar zeggen.

En toch denk ik dat ik het bij het uitkomen van dit boekje nog steeds niet kan geloven,

ik als geboren Limburger aan het hoofd van Sükkewotteldorp.

En dat dacht ik ook toen ik op een dinsdagavond thuiskwam van de wekelijkse repetitie met de Droadnagels. We hadden die avond toevallig voor het eerst wat nieuwe carnavalsnummers gespeeld die op de fiets nog na dreunden in mijn hoofd. De stemming zat er dus al wel in.

Totdat ik door het raam twee “vreemden” bij Bas aan tafel zag zitten (en ik al enig vermoeden kreeg). Bij binnenkomst word ik gelijk verwelkomd door twee enthousiaste mensen die mij het kroontje op m’n hoofd zetten. Dan gaat er van alles door je heen. Kan ik dit wel? Wil ik dit wel? Past dit wel bij mij?

Maar het enthousiasme van deze mensen overtuigde me uiteindelijk al snel.

Het is natuurlijk niet alleen een hele mooie ervaring die je straks rijker bent maar ook een ontzettende eer als je hiervoor gevraagd wordt.

Carnaval vieren doe ik al mijn hele leven met heel veel plezier. Tot mijn 18e jaar bij CV De Bessembienders in Siebengewald en later heel wat jaren in Kruikenstad (Tilburg). En inmiddels vier ik het alweer zo’n 15 jaar hier in Haarle. Dus dat deel moet wel lukken.

Voor de overige zaken hebben ze me beloofd me met raad en daad bij te staan, dus daar ga ik dan maar op vertrouwen en dan gaat ook dat deel vast helemaal goed komen.

Kortom, ik heb er zin in.

We gaan er met z’n allen een mooi feestje

van maken!!!

Alaaf Alaaf Alaaf

Prinses Cathy

Geplaatst in Laatste nieuws

Gerelateerde berichten