logo-2011

Nieuwsflits:

Korhoen op menu Chinees restaurant

destentor

HAARLE - Carnaval, ook Haarle (gemeente Hellendoorn) doet er volop aan mee. Met als één van de hoogtepunten de optocht van zaterdag.

'Sükkelwotteldorp' werd weer flink op stelten gezet, zegt de carnavalsvereniging op de eigen website. "Een lange, bonte stoet trok door de straten, een spoor van confetti achterlatend. De feestvierders werden aangevoerd door Prins Ton 1e, de jongste prins in de geschiedenis van de Sükkewottels."

Actuele thema's zoals de slechte situatie in de bouw, het verhogen van de AOW-leeftijd en de financiële crisis werden op ludieke wijze op de hak genomen. Maar ook oude bekenden zoals de Flinstones en de Fabeltjeskrant waren van de partij. Alle bewoners uit het dierenbos waren vertegenwoordigd.

"Als slagroom op de taart waren er de carnavaleske thema's. Een loopgroep had als thema 'met carnaval komen wij ons bed niet uit' en de deelnemers liepen dan ook met bed en al mee. Naast de wagens van Prins Ton 1e en jeugdprins Yorick waren ook de prinsenwagens van de Salland Zotten uit Heeten en de Assendorper Zotten uit Marienheem vertegenwoordigd."

Ook het Chinese restaurant Ni Hao langs de N35 kwam voorbij op een carnavalswagen: "Met de korhoender op de kaart, is Ni Hao weer open in maart."

Ook de Drumband Haarle liep mee in de optocht. Maandag doet die, aangevuld met enkele muzikanten van de Bergklanken in Luttenberg mee aan de circa drie uur durende optocht op Rosenmontag in Keulen


Residentie

Data

De data van de aankomende carnavalsjaren zijn:


2016
5 februari t/m 9 februari
2017 24 februari t/m 28 februari
2018 9 februari t/m  13 februari
2019 1 maart t/m 5 maart

Login