logo-2011

Nieuwsflits:

Johan Middelkamp nieuwe prins van Sükkewottels in Haarle

logotubantia

Johan Middelkamp nieuwe prins van Sükkewottels in Haarle

HAARLE - Johan Middelkamp (61) zwaait sinds zaterdagavond als prins Johan 2 de scepter over het Sükkewotteldorp Haarle. De directeur van Sallandse Wegenbouw is weliswaar geen lid van carnavalsvereniging De Sükkewottels, maar beschouwt het als een grote eer dat hij voor deze job is gevraagd. 
Afstemming met het gezin en bedrijf waren noodzakelijk, maar daarna zei Middelkamp met volle overtuiging 'ja' op de vraag of hij de nieuwe prins wilde worden. „Ik ben waarschijnlijk de oudste prins ooit in Haarle", lacht hij. In Nijverdal groeide Middelkamp op met de inmiddels ter ziele gegane carnavalsvereniging De Kötterboertjes.

Middelkamp: „Ik heb echt wat met carnaval, vandaar ook mijn lijfspreuk: 'Ik heb geen hekel aan werken, maar vind het leven net iets mooier'. Voor mij is carnaval echter veel meer dan gezellig samen een biertje drinken. Een carnavalsvereniging heeft in een dorp als Haarle een belangrijke sociale en maatschappelijke functie. Het brengt mensen samen, want carnaval is voor iedereen!"

COACH
Middelkamp is coach van dames 2 van de plaatselijke handbalvereniging en moest zaterdagavond eerst nog een wedstrijd spelen, voordat hij met een masker op en deken over zijn hoofd naar residentie De Droadnagel kon worden gebracht. Daar verdween zijn voorganger Michel Bergboer op carnavaleske wijze van het toneel. Zijn adjudant Mark Schotman werd nog een jaartje herbenoemd in deze functie. De nieuwe prins huldigde de vijf bestuursleden van Caritas Haarle als 'Sükkewottels van het Jaar' vanwege hun enorme inzet voor iedereen die het moeilijk heeft in de samenleving.

 

Hoogheid20199klein


Data

De data van de aankomend carnavalsjaar is:


2021 12 februari t/m 16 februari
2022 25 februari t/m 29 februari
2023 17 februari t/m 21 februari
2024 9 februari t/m 13 februari

Login