logo-2011

Prins Johan

johan

Gewoon een doordeweekse avond. Ik zit op de bank TV te kijken en heb niks op mijn programma staan. Zoals gewoonlijk is Marloes er om de paarden te verzorgen. Alwi komt nog even langs om te sporten en Ida bereid zich voor om de avonddienst te gaan draaien bij de Hospice. Rond de klok van acht uur wordt het rustig, maar dat is maar van korte duur.

Zoals we het liefst zien komt er bezoek via de achterdeur. "Hebben jullie zin aan koffie? Ja" was het antwoord en ik heb er weer twee gezellig bij mij op de bank zitten te kletsen. Lopende het gesprek kreeg ik te horen dat het moeilijk was om ongezien met mij een afspraak te maken. Ze waren al een paar keer eerder bij mij thuis geweest en dan was ik er niet of het was te druk. Voor vanavond wisten ze dat ik thuis was en ze hebben gewacht tot Marloes wegging.

Toen kwam de aap uit de mouw, voorzichtig lieten ze mij een steek zien en vroegen wat ik hier van vond. Ik Prins Carnaval? Tja, ik heb een warm hart voor carnaval en voelde mij vereerd maar in gedachten dacht ik; zal toch eerst een aantal zaken moeten regelen voordat ik ja zeg. Als je Prins Carnaval wilt zijn wil je het toch ook naar jou vermogen zo goed mogelijk doen. En dat wil je zo goed mogelijk afstemmen met je omgeving.

Blijkbaar zagen ze dat ik aan het nadenken was en werd mij ondertussen verteld hoe mooi het niet allemaal is om Prins te zijn. Vooral ook dat je het niet alleen hoeft te doen maar dat je op allerlei manieren ondersteund wordt. Een periode in je leven wat je niet snel meer zult vergeten.

Ondertussen zaten we al aan de wijn en het bier. Toch maar even uitgelegd dat ik met carnaval ben opgegroeid in Nijverdal en in mijn jeugdjaren te vinden was op het carnaval in Nijverdal, Hellendoorn en Raalte. Maar dat Ida en Kim niet veel met carnaval hebben. Dan lijkt Marloes meer op mij die is er meestal wel bij om carnaval te vieren.

Heb toegezegd dat ik wel Prins carnaval wil worden maar dit eerst wil overleggen met Ida en ook op mijn werk. Ik heb een lieve vrouw en Ida zei dat ze het prima vindt dat ik Prins wordt. Ze zal me ondersteunen waar nodig is. Ik weet dat jij het mooi vind en dat gun ik je. Op het werk afgestemd met Edmond Geers en ik krijg daar ook alle ruimte om er een paar dagen niet te zijn.

Een paar dagen later kon ik via de app berichten dat ik graag Prins Carnaval wilde zijn. Carnaval is voor mij meer dan alleen bier drinken. Natuurlijk ik hou ook wel van een biertje maar carnaval is voor mij een sociaal maatschappelijk gebeuren. Het verbind mensen van jong en oud en alle gezindten. Het mooie vind ik dat er aandacht is voor; peuter-, kinder-,jeugd- en volwassen carnaval. Het bezoeken van zieken en bejaarden. De kerkdienst met medewerking van een gehandicaptenkoor. Kinderspeelmiddag in de zomer en de bingoavonden door het jaar heen. In het verleden de beveiliging bij Kabaal op Vrijdag. Carnaval verbind, op school, vriendenclubs, sportvereniging, ondernemersclubs, buurten en individuen worden bij elkaar gebracht. Een heel mooi middel om de eenzaamheid of het alleen zijn te doorbreken. Want Carnaval is van iedereen.

Ik heb er zin in om mijn bijdrage hierin te leveren om er een geweldig carnavalsfeest 2019 van te maken.

3 X Alaaf
Prins Johan de 2e


Data

De data van de aankomend carnavalsjaar is:


2021 12 februari t/m 16 februari
2022 25 februari t/m 29 februari
2023 17 februari t/m 21 februari
2024 9 februari t/m 13 februari

Login