logo-2011

Nieuwsflits:

Prins Michel

20172595.

Maandagavond, buiten regent het....
Ik lig nog even op de bank te relaxen, over een klein uurtje mag ik vertrekken naar mijn werk, heb nachtdienst. Jolanda en Isa zitten in de luie stoelen in de kamer. Esmee ligt al in bed.

Bliep-bliep, er komt een appje binnen.
Het blijkt van een bekende te zijn die mij vraagt of ik op dat moment thuis ben. Ja, antwoord ik, dat ben ik. Vervolg appje met de vraag of hij even langs kan komen. Ik antwoord dat ik nog nachtdienst heb, en over een half uurtje weg ben. Morgenavond heb ik wel iets meer tijd, zet ik er nog bij. Wederom antwoord dat hij maar een kwartiertje nodig heeft, en dat het echt vanavond moet. Prima, antwoord ik weer, dan ga ik nu direct brood smeren. Wat een drukte denk ik in mezelf. Ik zeg tegen Jolanda dat mister X nog wil komen, en dat dat persé vanavond nog moet. "Hij hef der nogal drukte met" voeg ik er nog aan toe.

Terwijl ik in de keuken het net gesmeerde brood in de broodtrommel stop, gaat de deurbel. Ik naar de voordeur en inderdaad, Mister X staat voor de deur. Tot mijn verbazing staat er nog een persoon achter, mij ook wel bekend. Wat is dat dan? woarumme bunt die beide hier? denk ik bij mezelf...

We gaan naar de keuken waar Mister Y vraagt of de deur tussen de keuken en kamer even dicht mag, ze komen om iets belangrijks te bespreken. Mister X doet de deur dicht en ik wordt steeds nieuwsgieriger. "Nou" zeg ik "goat zitten kearl's, wat is d'r loos?"
Nu valt het me pas op dat Mister X een tas bij zich heeft. Deze komt op tafel en daar komt een steek uit. Ineens vallen de puzzelstukjes op de plek. Mister Y begint: "Michel, we weten dat je carnaval een warm hart toedraagt, en wij zijn van mening dat deze steek jou prima staat."
Hij gaat verder: "Ga daar maar even staan, anders kunnen ze je misschien zien vanuit de kamer" Ik ga er uit het zicht van de kamer staan en de steek wordt op mijn hoofd gezet. En inderdaad, de steek past...
En dan komt de vraag: "Wil jij prins Carnaval 2018 worden?"

Tjonge, het is wel een hele eer dat ze me hiervoor vragen, denk ik bij mezelf. "Oh ja" wordt er nog bij vermeld "Dit jaar is het voor het laatst in het dorpshuis, dus de laatste prins in het dorpshuis, ben jij dat?"
Poeh, denk ik bij mezelf, wil ik dat? En wat vind mijn vrouw hiervan? En hoe gaat dat allemaal?
Er gaan diverse vragen door mijn hoofd......Tjee, het lijkt me wel heel erg gaaf. Er komen een aantal praktische vragen op tafel, waarbij al gauw duidelijk wordt "je hoeft het niet alleen te doen, we zullen je helpen waar nodig".

Hé, helemaal vergeten Mister X en Y een biertje aan te bieden, nou, dat willen ze wel. Er gaan van allerlei gedachten door mijn hoofd, en we keuvelen wat over het reilen en zielen rondom de carnaval.
Uiteindelijk antwoord ik "Ik moet over 5 minuutjes weg, ik overleg met Jolanda en laat het jullie deze week nog weten, is dat oké?"
Natuurlijk, geen probleem is het antwoord. Zo snel als ze kwamen, verlaten Mister X en Y ons huis.

Ik loop naar de kamer, waar Isa ondertussen niet meer is, die is naar bed.
Ik vertel Jolanda dat er zelfs 2 mensen waren, "Oh" is haar antwoord "Niks van vernomen dat er 2 mensen waren, maar wat was dr van drukte?" Ik vertel dat gevraagd ben voor Prins Carnaval 2018.
"En lijkt je dat wat?" Vraagt Jolanda. "Zeker lijkt me dat wat, maar lijkt het jou ook wat? Denk der maar over na" zeg ik "ik ga nu naar m'n werk."
De hele nacht waren mijn gedachten niet echt gefocust op mijn werk. Collega's valt het op, waar zit je toch met je gedachten?
"Ach" antwoordt ik "vandaag een drukke dag gehad" gebruik ik als smoes.

S' Ochtends als ik thuis kom, en de kinderen naar school zijn vraagt Jolanda of ik eruit ben.
"Ja" antwoord ik "en jij dan? Lijkt het jou wat?" "Nou" antwoord ze "als jij het wilt, maken we er samen een super feest van!"
Geweldig Jolanda, dit wordt een speciaal carnaval voor ons dit jaar!!

Prins Michel


Data

De data van de aankomend carnavalsjaar is:


2021 12 februari t/m 16 februari
2022 25 februari t/m 29 februari
2023 17 februari t/m 21 februari
2024 9 februari t/m 13 februari

Login