logo-2011

Nieuwsflits:

Prins Alwi

prins carnaval Haarle 2015 alwi

Hallo Haarle,
Voor degene die mij niet kent. Ik ben Alwi Knobben, geboren in Nijverdal en getrouwd met Christel Lorkeers, vader van Amy en Floor.

Hoe het allemaal begon.
Maandagavond 23 november krijg ik een appje van Christel. Er stond iemand aan de deur, kwam voor jou, hij zei: we komen morgen wel weer. Waarvoor komen ze? Ik wist het niet. ik gaf aan dat kan van alles zijn. Zouden ze voor de carnaval langskomen, vraagt Christel nog even. Vast niet.

Dinsdag gaat de bel om 20:00 uur. Ik doe open en daar stond er één in het donker. Alwi mag ik je wat vragen. Tuurlijk zeg ik, kom d'r in. Hij was niet alleen uit het donker verscheen de tweede man. Ik kende ze allebei wel. In de kamer, waar alle dames zaten, vroegen ze of wie niet even de keuken in konden gaan. Ik ben ook niet de moeilijkste, zo gezegd zo gedaan.

De deur van de keuken was nog maar net dicht of ik had de steek op mijn kop. Staat je goed zeiden de heren. Daar sta je dan met je goeie gedrag. Ik, die altijd heb gezegd, word nooit geen Prins carnaval, kijk beide mannen aan en denk wat nu. Voor dat ik het weet heb ik al ja gezegd, mits ik het op mijn werk kan regelen. Deze laatste hindernis was zo genomen.

Aangezien op 12 december de gala avond al is, moet er nog van alles op korte termijn geregeld worden. Foto's schieten, dit stukkie schrijven, zwart pak kopen en vanaf nu gaan.
Nog niet goed beseffend wat deze carnaval gaat brengen, gaan we vol enthousiasme deze tijd tegemoet.

Ik heb er zin in, om samen met mijn gezin, onze jeugdprins (of prinses) en heel Haarle een mooi feestje te maken. Van optochten tot playbackshow en alle andere feestelijke activiteiten.
Ik zou zeggen: tot de Carnaval.

Prins Alwi 1ste

PROCLAMATIE

Ik, Prins Alwi, geboren in Nijverdal maar gelukkig inwoner van Haarle.
Zoon van Antoon en Trees Knobben-Jansen. Getrouwd met Christel en vader
van Amy en Floor.

Verklaar hierbij:
1. Dat ik het een eer vind, dat ik de 44ste Prins van Haarle mag zijn, ondanks dat ik geboren ben aan de andere kant van de bult.
2. Dat ik alle Droadnagels oproep om dit 44ste feest tot het feest te laten worden, waarover nog lang nagepraat zal worden.
3. Dat we volop gebruik kunnen maken van het bos, zonder daarover enige afdracht te doen aan Natuurmonumenten.
4. Dat we als Droadnagels, respect voor een ieder moeten hebben en houden, ook als het eventjes minder zou gaan met iets of iemand. Maar met z'n allen de schouders eronder gaan zetten, zodat we er met z'n allen beter van worden en overal weer volop kunnen genieten.
5. Dat ik ondanks mijn voornemen om geen prins te worden, het toch ga doen en met veel plezier.
6. Dat de dametjes van D1 voorop in de optocht moeten lopen, om hun coach te laten zien dat het hardlopen in het bos op zondagmorgen niet voor niets is geweest.
7. Dat heel Haarle moet uitlopen voor de optocht, playbackshow, en een ieder best met hoofdpijn mag opstaan.
8. Dat de heren van HTC 2 laten zien dat ze hun mannetje staan tijdens de carnaval en misschien ook nog op de baan . En niet alleen blijven leunen op de oudste in het team.
9. Dat alle vrijwilligers het goede werk dat ze doen en dit blijven doen en er nieuwe vrijwilligers opstaan, zodat het voor iedereen leuk blijft.
10. Dat een dag 24 uur heeft en dan nog een nacht, waar we met z'n allen achter zullen komen tijdens deze carnaval.
11. Ik hoop dat ik een ieder nog kan motiveren en te plezieren om te genieten van de kleine dingen in het leven. En dan GENIETEN in hoofdletters geschreven.
Uit respect voor deze twee mensen, wat ze voor Haarle hebben betekend, benoem ik tot Sükkewottel(s) van het jaar:

Anton en Wini Hoonhorst

Tientallen jaren stonden zij klaar voor menig activiteit in Haarle. Al was in het sporthal of in het dorpshuis. Je kon van alles met ze regelen. Al was het voor de handbal, carnaval, toneel enz. enz. (teveel om op te noemen), ze stonden al die jaren voor ons, heel Haarle, klaar. Ook een geintje mocht daarbij niet ontbreken. Anton en Wini en namens iedereen uit Haarle (en omstreken) een oprecht dank je wel. Jullie hebben het super gedaan.

BEDANKT.


Data

De data van de aankomend carnavalsjaar is:


2021 12 februari t/m 16 februari
2022 25 februari t/m 29 februari
2023 17 februari t/m 21 februari
2024 9 februari t/m 13 februari

Login