logo-2011

Nieuwsflits:

Prins Alex

Hoogheid2015

Beste allemaal,

Het is een koude, donkere avond en ik laat nog snel even de hond uit.
Als ik weer thuis kom stappen er ook 2 mannen uit een auto die naast ons huis staat geparkeerd.

Ik groet ze zoals het hoort en ineens staan ze al achter mij in de garage. Als 'we' binnenkomen zijn de kinderen gelukkig net naar bed. Jeannette komt bij aan de keukentafel zitten.

De mannen maken een plastic tas open waaruit een steek tevoorschijn komt. De vraag hoeft niet meer te worden gesteld. Er schiet enorm veel door mijn hoofd. Ik hou van carnaval maar volg het vooral vanaf de bar, zie altijd liever dat een ander in het middelpunt van de belangstelling staat. Als ik flink feest moet ik toch toegeven dat het de volgende dag wat 'moeilijker' gaat. Maar ja, het is ook een eer om na 35 jaar in het voetspoor te mogen treden van je vader als prins carnaval. Ik heb nog nooit iemand gehoord die er spijt van heeft gehad en uitdagingen zijn er om aan te gaan.

Terwijl ik dit alles overdenk heb ik al ja gezegd. Jeannette vind het gelukkig ook prima. Je moet het zelf weten en het is wel wat voor jou. Ik besef me dat ik de carnavalsdagen minder relaxed ga beleven als voorheen, maar ik ga ervoor. De gedachte aan prachtige carnavalsoptochten door Haarle (een thuiswedstijd) en Heeten (ook bekend want Jeannette komt er vandaan), een wervelende playbackshow waarin ik uiteraard veel 'bekende' artiesten hoop te mogen begroeten, het ziekenbezoek, kindercarnaval en ouderencarnaval laat het maar komen!!!

Het feest organiseren gebeurt door de carnaval, het feest maken moeten we samen. Ik hoop zoveel mogelijk mensen te mogen begroeten om er met zijn allen een onvergetelijke carnaval van te maken.

Ik ga ervoor, wij gaan ervoor!!

Prins Alex.

 

Proclamatie:

Ik, Prins Alex, geboren en getogen droadnagel,

Zoon van Willem en Anny Kemper Passink,

Getrouwd met Jeannette en vader van Iris, Amber en Eline.

Verklaar hierbij:

1. Dat ik samen met de jeugdprins / prinses, raad van elf en de dansmariekes deze carnaval tot een geweldig feest ga maken. Wij gaan ervoor.

2. Dat ik het een eer vind om 35 jaar na mijn vader prins Willem de 1e in zijn voetsporen te mogen treden en ik hoop hieraan net zoveel vreugde en plezier te beleven als hij al die jaren heeft gehad.

3. Dat we dit jaar het carnaval flink gaan vieren. De man met de hamer zal nog wel eens langskomen maar een beetje 'droadnagel' gaat een hamer niet uit de weg.

4. Dat mijn vrouw en kinderen tijdens het carnaval veel mee mogen feesten maar ik hoop wel dat ze me toch de nodige ondersteuning kunnen bieden als het nodig mocht zijn.

5. Dat ik alle activiteiten in Haarle enorm waardeer. Er is ontzettend veel te doen voor meerdere groepen. Voornamelijk dankzij de inzet van enorm veel vrijwilligers. Geweldig!

6. Dat de vele activiteiten ook, daar waar nodig, ondersteund mogen worden door onze gemeente. Haarlenaren betalen immers net zoveel belasting als de mede gemeentebewoners aan de andere kant van de berg.

7. Dat ik ervan uit ga dat dit jaar onze eigen drumband Haarle weer zal zorgen voor de feestelijke carnavalsmuziek. Tevens laat ik mij dit jaar graag door hun verrassen.

8. Problemen zijn er om op te lossen. Niet om te maken of te zoeken. Dit geldt zeker tijdens carnaval.

9. Dat alles tijdens het carnaval op een laag pitje wordt gezet, behalve uiteraard het feestvieren. We gaan er volledig voor en doen het samen. We slepen elkaar mee en elkaar erdoor.

10. Dat ik dit jaar het nodige verwacht van de drumband, familie, de kameraden, mijn voetbalteam Haarle 5, mijn handbalteam B1 en de buurt.

11. Houd Haarle leefbaar. Dit doen we samen. Ik geniet van alle vrijwilligers maar ben ook bewust dat er veel ondernemers in Haarle goed werk verrichten t.b.v. de leefbaarheid.

Vandaar ook mijn benoeming tot Sükkewottel van het jaar:

Café De Droadnagel.
Door enorme inzet van Koen en Lisanne worden er in het café diverse activiteiten opgezet voor iedereen. Geweldig dat zij ervoor gaan en Haarle op de kaart zetten voor mensen die van de natuur willen genieten en rustig willen lunchen maar ook zeker de uitdaging niet uit de weg gaan om voor jong en oud een knalparty te organiseren. Dit is geweldig goed begonnen, ga zo door!!!


Data

De data van de aankomend carnavalsjaar is:


2021 12 februari t/m 16 februari
2022 25 februari t/m 29 februari
2023 17 februari t/m 21 februari
2024 9 februari t/m 13 februari

Login