logo-2011

Nieuwsflits:

Gala-avond Sukkewottels: The day after

hoicentraal logo

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Tijdens de druk bezochte gala-avond van de carnavalsvereniging de Sukkewottels in Haarle telde prins Ton zijn laaste minuten als hoogheid. Zijn laatste officiele handeling was de jeugdprins Siebren Brinkhuis en zijn adjudant Jill van Toorn installeren.

De carnaval kent haar eigen stuntteam, een groep creatieve kerels, wisten opnieuwe de zaal in verroering te brengen. Ton, bekend als jager, was dit jaar zelf het haasje. Beschoten door een tenniskanon met ballen, soezen en tomaten mocht hij al zingend (Koning Pinterman) het podium verlaten. Met grof geweld werd hij van het podium geschoten. Ten tonele kwam de jager die op zoek ging naar zijn prooi. De goed verklede jager bleek onze nieuwe hoogheid te zijn. Van z’n uitdossing te hebben ontdaan bleek het om Rob Bijvank te gaan.
Rob Bijvank komt van oorsprong uit Heeten, geliefde van Margaret Besten en vader van de twee dochters Laura en Kelly. Rob vertegenwoordigd zijn gereedschap bij Bus in Deventer. Rob is oud-voorzitter & scheidsrechter bij de handbal te Haarle. Op zondag weet hij zelf ook wel een balletje te raken.

De jonge ondernemersgroep E&T werd benoemd als Sukkewottels van het jaar. Deze spontane en enthousiaste groep weet iedereen in Haarle te vermaken en gaf om deze reden op zondag direct een groot feest voor het hele dorp.

Burgemeester Anneke Raven heeft Prins Rob officieel de sleutel van het drop overhandigd, waarmee zij aangaf vertrouwen in hem te hebben als heerser over het carnavalsdorp. Onze nieuwe prins bijdehand als dat hij is, vroeg hij zich af of hij dan ook heerser over de gehele gemeente was. Diplomatiek antwoorde zij: ‘Laten we het samen doen’. Een mooi begin van dit carnavalsjaar.


Data

De data van de aankomend carnavalsjaar is:


2021 12 februari t/m 16 februari
2022 25 februari t/m 29 februari
2023 17 februari t/m 21 februari
2024 9 februari t/m 13 februari

Login